MagyarBrands innovatív díjjal ismerték el az XS-ALU-t

Csősz Botond, fejlesztőmérnők és ügyvezető átveszi a díjat

Évről évre azokat a kiváló fogyasztói, üzleti és innovatív márkákat díjazzák, amelyek Magyarországon működnek, vagy a létrejöttükben-alapításukban magyarok vettek részt. A 2023-as kitüntetés során összesen 850 magyar márkát ismertek el, közülük az XS-ALU a legjobb 150 innovatív márka közé került. Ennek a kategóriának a pontozási rendszere a legszigorúbb, így különösen büszkék vagyunk arra, hogy kezdő vállalkozásként elnyertük ezt a díjat.

A MagyarBrands díjra érdemes vállalatok kiválasztása rendkívül komplex: egy márka pénzügyi adatainak többszempontú vizsgálata, valamint fogyasztók és szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhet ebben az elismerésben.  A díj odaítélése közel 3000 magyar pályázó márkából számszerűsíthető kritériumok alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése egészít ki.

Az XS-ALU díjnyertességének hátterében az innováció jelentős szerepet játszott. A vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy új és világ szinten egyedülálló termékeket hozzon létre, amelyek kiemelkedők a piacon. Az innováció fókuszában az áll, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek hatékonyak, fenntarthatók és a felhasználói igényekre szabottak. Mindezek mellett egyik legnagyobb kihívás tervezőcsapatunk számára, hogy hatékony hangtompítású termékeket fejlesszenek, amelyben Modulusz termékcsaládunk már laboratóriumi körülmények között bizonyított is. 

https://xs-alu.com/xs-alu-xs-hangzavar-hanggatlas-toloajto-industrial/

A 2023-as év fejlesztése a kültéri nyílászáró rendszerünk, a Radikál termékcsaládunk volt, amelyet síkban záródó kialakítása és a rejtett vasalatok tesznek egyedülállóvá. Megjelenése ezáltal igazán exkluzív. Hő- és hangszigetelése szintén kiemelkedő.

A termékek CE tesztelése idén megkezdődött.  Ablakokra és bejárati ajtókra a nyílászárók területének termékszabványaira a következő EU rendelet vonatkozik: MSZ EN 14351-1:2006+A1:2010.

CE jelölés használatához az alábbi alapvető tulajdonságok vizsgálatai szükségesek:

  • Légáteresztés MSZ EN 1026 : 2001
  • Vízzáróság MSZ EN 1027 : 2001
  • Szélteherrel szembeni ellenállás MSZ EN 12211 : 2001
  • Hőátbocsátási tényező (Uw) MSZ EN ISO 10077-1 : 2007
  • Léghangszigetelés (dB) MSZ EN 10140-2 : 2011
  • Teherviselő képesség ablakokra,nyílóajtókra MSZ EN 14608 : 2004, MSZ EN 948 : 1999

Ezen vizsgálatok eredményeit, amint hivatalosan kiadásra kerülnek megosszuk oldalunkon.

A 2024-es év legfontosabb fejlesztése pedig a tűzgátló ajtó- és üvegfalrendszerünk összeállítása és tesztelése lesz. Erről bővebben következő cikkünkben írunk.

Továbbá cégünk nyitott minden projektspecifikus elképzelés iránt. Fejlesztő cég lévén szeretjük a kihívásokat, kreatív megoldásokat.

Modern felszereltségű gyártóüzemünk kritikus a fejlődésünk szempontjából. A legújabb technológiával ellátott gépeink jelentős előnyt nyújtanak kapacitás és a minőség terén is. Az ilyen gépek általában nagyobb hatékonysággal működnek, csökkentve ezzel a termelési időt és költségeket. Emellett a precizitásuknak köszönhetően lehetőség van a jobb minőségű termékek előállítására. Fontos azonban megjegyezni, hogy a gépek és technológiák folyamatos fejlesztése és karbantartása elengedhetetlen a hatékonyság és versenyképesség fenntartásához hosszú távon. Ezért az üzemfenntartás és a műszaki támogatás rendkívül fontos szerepet játszik gyártóüzemünk sikeres működtetésében.

Az XS-ALU egyedülálló megközelítést alkalmaz a termékfejlesztés során, amelyben ötvözi a legújabb technológiai vívmányokat a felhasználói visszajelzésekkel és az állandó kutatási fejlesztési tevékenységekkel. Fejlesztéseink kiterjednek az anyagok felhasználásától kezdve a tervezési megoldásokig. Például, az újrahasznosítható alapanyagok használata, a könnyűsúlyú, mégis erős szerkezetek kialakítása és a funkcionális design.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy cégünk ne csupán egy újabb márka legyen a piacon, hanem olyan innovatív vállalat, amely előre mutató megoldásaival és termékeivel hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez és a nemzetközi versenyképességéhez. Köszönjük a MagyarBrands-nek, hogy díjazták a márkánkat!

Készült egy marketing videoanyag is a témában, amelyet megtekinthetnek az alábbi linken: