Design gardrób – minimalista stílusban

A loft-stílusú alumínium gardróbszekrények tökéletes kiegészítői bármilyen modern élettérnek. Ezeket a szekrényeket letisztult, indusztriális, francia enteriőr stílus jellemzi, amely funkcionalitást ötvöz az eleganciával.

Az alumínium tartós, könnyű és korrózióálló, ezért népszerű a loft stílust kedvelők körében. Másik alternatívájánál, az acélnál azért előnyösebb, mert rozsdamentes, könnyebb vele dolgozni, nem igényel hegesztést és poros munkát, illetve profilként felületkezelhető pl. eloxálható. Ezenkívül fenntartható anyagról van szó, amely könnyen újrahasznosítható, így környezetbarát lehetőséget kínál az otthonunk számára.

Az egyik legjelentősebb jellemzőjük a loft-stílusú alumínium ruhásszekrényeknek a minimalista dizájnjuk. Modern megjelenésük és letisztult vonalaik bármilyen mai modern lakberendezéshez passzolnak. Ezek a szekrények többféle kivitelben és színben kaphatók, hogy megfeleljenek az egyéni igényeknek.

Az alumínium nagyon jól festhető anyag. Két színezési eljárás közül választhatunk, az egyik az eloxálás, amelynél az alumínium anódos oxidációja során a felületen nem más anyagból képződik bevonat, hanem az alumínium felülete változik alumínium-oxiddá. Ez a réteg megakadályozza az anyag további korrózióját, és többszörösen ellenállóbbá válik a kopással és karcolással szemben, mint az eredeti anyag. Ennél az eljárásnál fémes hatású színekből és feketéből választhatunk. (Lásd a képen.)

Eloxált színskála

A másik színezési eljárás a porfestés. Lényege, hogy színezett műanyag-por alapú festéket szórnak az alumínium felületre, amely szintén egy extra védelemmel látja el. Ez esetben a RAL színskála bármely színét lehet választani, matt, fényes vagy selyemfényű változatban. A profilokon kívül az üveg is személyre szabható. Választhatunk sötétített üveget több árnyalatban és színben, matt üveget vagy akár tükröt.

A loft-stílusú alumínium ruhásszekrények egy másik nagyszerű előnye a sokoldalúságuk.

Alkalmazkodnak bármilyen térhez, és testre szabhatók az egyéni igényeknek megfelelően. Állítható polcokkal, fiókokkal, akasztórúddal és egyéb tárolási megoldásokkal is felszerelhetők, hogy tökéletesen megfeleljenek a ruhák, cipők és egyéb személyes tárgyak tárolásához.

Tágas belső tere és hatékony elrendezése miatt ezek a szekrények kiválóan alkalmasak bármely otthonba.

Ezenkívül az alumínium szekrények könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, így kiváló választási lehetőséget kínálnak a forgalmas háztartások számára. Ezenkívül az alumínium profilok rozsda- és karcállóak, ami azt jelenti, hogy kiállják az idő próbáját anélkül, hogy elveszítenék esztétikai vonzerőjüket. Emellett a loft stílusú alumínium szekrények ideálisak kisebb lakóterekbe, mivel nem foglalnak el túl sok alapterületet.

Ha tehát modern stílust szeretnél csempészni az otthonodba, érdemes beruházni egy loft-stílusú alumínium gardróbszekrénybe.

Időtálló megjelenésének köszönhetően jól illeszkedik más anyagokhoz is, így esztétikus belterek alakíthatók ki bármely élettér számára.

Sokoldalú dizájnjával és az egyéni igényekre szabható lehetőségeivel tökéletes megoldást nyújtanak tárolási igényeinkre, miközben elegáns megjelenést kölcsönöznek a lakótérnek.